Lataa Openmetsan mobiilipalvelu

Lataa mobiiliin.jpg
Lataa Openmetsä Windows-käyttöjärjestelmän puhelimeen
Lataa Openmetsä Android- käyttöjärjestelmän puhelimeen tai tablettiin
Lataa Openmetsä Applen puhelimeen tai tablettiin
Lataa Openmetsä Symbian puhelimeen

Openmetsän mobiiliversio toimii

Androidin ohjelmaa on päivitetty toukokuussa 2013, joten jos laitteessasi ei ole automaattinen päivitys päällä, päivitä ohjelma uudempaan versioon. Samalla saat mobiililaitteesi työpöydälle uuden hienon openmetsän logon. Työn alla on iPhoneen sopiva sovellus mobiilista Openmetsästä.

Puhelimeen ei asenneta karttatiedostoja vaan mobiiliversio käyttää verkkoyhteyttä, eli kartat päivittyvät mobiiliverkkojen kautta. Käyttöliittymänä mobiili-sovellus toimii aina kartan kautta ja sinne tuotettujen paikkatietokohteiden sisältöihin pääsee kohteen tiedoista. Openmetsän mobiili tukee GPS-paikannusta, eli se näyttää sijainsisi kartalla. Sieltä voi hakea kohteita ja löytää kohteiden lyhyet tiedot ja siirtyä halutessaan tarkastelemaan laajempia kohteen tietoja. Kartta-alue maastokarttojen osalta kattaa koko Suomen, historiallinen karttataso kattaa vain Punkaharjun sekä Laukansaaren tutkimuspuiston alueen. Kohteita Openmetsässä on Punkaharjun harjualueelta sekä Laukansaaren tutkimuspuistosta sekä Savonlinnan kampuksen ympäristöstä.

Voit ladata mobiiliversion yllä olevista linkeistä, sivun vasemmasta palkista näkyvästä mobiilipalvelut linkistä tai tämän sivun QR-koodeista.

Virtuaalipolut tarvitsevat Androidissa Flash Playerin

Androidin käyttöjärjestelmä vaatii Flash Playerin asentamisen laitteeseen. Sopiva player latautuu linkistä http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/installers/archive/android/11.1.115.34/install_flash_player_ics.apk Tämä ohjelma ei ole saatavilla Androidin play kaupasta, joten ohjelman lataamisessa tulee turvallisuusasetuksista hyäksyä tuntemattoman sovelluksen asennus. Tämän jälkeen ohjelma asentuu mobiililaitteeseen ja tablettiin.