Tule tuottamaan sisältöä Openmetsään

Openmetsä-portaali

MeidänMetsa2.jpg

www.openmetsa.fi on open eli avoin, se on opettajan tai ihan kenen tahansa portaali metsäoppimisen portaali. Täältä voi löytää ja tänne voi tuottaa tiedettä, taidetta, elämyksiä, oppimisprojekteja, paikkatietoa, oppimisaihioita metsästä ja siihen jotenkin liittyvään - vain mielikuvitus on rajana. Tuotetuille kohteille voi tehdä paikkatiedon, joten kohteet löytyvät myös kartalta. Suurin osa sisällöstä liittyy jotenkin Punkaharjun Laukansaaren ja harjuympäristöön, joita olet myös tervetullut tuottamaan.

Tuottajaksi pääsee kirjautumalla wikiin. Voit hakea ensin liittyykö aihepiiriin tai kohteeseen jo joku tuotos. Voit jatkaa sitä täydentämällä asioita ja sisältöjä. Jos aihepiiriin tai kohteeseen ei vielä ole tehty sivua, luo uusi sivu. Ohjeista voi katsoa apua. Voit myös kysyä neuvoa sähköpostitse saara.nissinen (et) uef.fi .

Tuotos voi olla ääntä, kuvaa, videota ja tekstiä. Wikisivun tavoin sivu tulee luokitella ja linkittää toisiin sivuihin mahdollisimman kattavasti.

Muista myös että jokaisen panos on tärkeää. Rohkeasti täydentämään ja korjaamaan toisia artikkeleita, mikäli huomaat niissä korjattavaa. Emme kuitenkaan poista toisten tuotoksia, varsinkaan luovia tuotoksia. Voit tehdä asiasta rinnakkaisen version ja linkittää sen toiseen sivustoon. Myös sivun ylälaidassa olevaa keskustelua voi käyttää artikkelin kommentointiin.

Tehdään yhdessä kattava metsäoppimisen resurssi ja ympäristö!

Wikissä on tällä hetkellä 615 kohdetta.

OpenForest portal

[[Tiedosto:MeidänMetsa2.jpg|thumb||right|350px] www.openmetsa.fi is an open portal for forest education. You can find and share forest-related scientific information, art, experiences, learning projects, geographic information and learning objects in OpenForest -the imagination is the limit. You can include geographic information and the learning objects can be found on the map in OpenForest. The majority of the contents are in some way related to the Laukansaari area at Punkaharju and to the eaker environment. You´re welcome to join in on producing new material or new contents to the excisting articles.

To start producing material you have to crate an account. You can either create a new article or add contents to an excisting article. For more information e-mail saara.nissinen (at) uef.fi .

The contents can include sound, pictures, videos, text, or a combination of these. As with Wiki-pages in general, the contents should be categorized and linked to other pages as comprehensively as possible. The pages will be gradually expanded as a collaborative project to which anybody can contribute. We respect material created by others, and won´t remove it from the learning environment.

Together we can make the www.openmetsa.fi portal a comprehensive resource for learning about forests!

At the moment there are 615 pages in the portal.